Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over de Veenendaalpas. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Top 5

Enkele budgetten zijn voor het nieuwe pasjaar 2024-2025 samengevoegd. Eerder was er bijvoorbeeld naast het Doe mee-budget ook het Sport en Beweegtegoed voor volwassenen, maar deze budgetten zijn nu samengevoegd in één Doe mee-budget.

Ook voor de kinderen zijn meerdere budgetten samengevoegd. De totale hoogte van de budgetten is gelijk gebleven. Dit geeft jou meer vrijheid waar je het budget aan wilt besteden en kun je grotere uitgaven doen.

Oók zijn de Doe mee-budgetten met ingang van het nieuwe pasjaar 2024-2025 in totaal 3 jaar geldig. Wat je in dit pasjaar niet opmaakt, wordt automatisch meegenomen naar het volgende pasjaar. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor een duurdere uitgave.

De regeling Meerkosten chronisch zieken en gehandicapten gaat wijzigen. Afgelopen twee pasjaren is de regeling tijdelijk verhoogd van € 200,- naar € 500,-. De regeling zal met ingang van pasjaar 2024-2015 weer ter hoogte zijn van het oorspronkelijke bedrag van € 200,-. Daarnaast gaan de voorwaarden veranderen.

In het pasjaar 2024-2025 zal deze regeling niet meer automatisch aan je uitbetaald worden als je hier afgelopen pasjaar al recht op had. De voorwaarden voor de regeling gaan veranderen en daarom moet je hiervoor eerst een aanvraag indienen. Je kunt binnenkort bij de regeling lezen wat de nieuwe voorwaarden zijn en per wanneer je de aanvraag kunt indienen.

Als je inlogt in Mijn account en je op jouw pas klikt, dan zie je precies hoe hoog je tegoed nog is, waar je het aan hebt uitgegeven en welke acties je hebt gedaan. Ook kan je hier direct het aanbod bekijken van een tegoed!

Het tegoed voor pasjaar 2023-2024 is geldig van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024.
Het tegoed voor het nieuwe pasjaar dat ingaat op 1 juli 2024 is geldig voor de duur van 3 jaar.

Blokkeer jouw pas in 'Mijn Pas' of bel naar 033 - 3035 460. Zo kan niemand van jouw persoonlijke tegoed gebruikmaken. Als jij jouw pas hebt geblokkeerd, kun je daarna een nieuwe Veenendaalpas aanvragen.

Staat je antwoord er niet tussen?

Neem contact met ons op