Energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

De energiekosten zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Bijna iedere inwoner merkt dat direct of indirect. Als u moet rondkomen van een laag inkomen, is dat een groot probleem. Daarom heeft de Rijksoverheid besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag van 800 euro krijgen.

Heeft u de energietoeslag al aangevraagd? Dan krijgt u de energietoeslag binnen 6 weken op uw rekening.

 

Aanvragen

 

Krijgt u een bijstandsuitkering?

Had u op 1 maart 2022 recht op een bijstandsuitkering? Dan heeft u de energietoeslag ontvangen. Het maakt niet uit met wie u een huishouden deelt. U hoeft de energietoeslag niet terug te betalen. De vergoeding is een gift.


Gebruikt u de Veenendaalpas?

Klik hieronder op de knop, log in en vul uw gegevens in.

Energietoeslag aanvragen


Wilt u geen Veenendaalpas?

Wilt u liever geen Veenendaalpas? Ga dan naar Gezondverzekerd.nl om te zien of u recht heeft op de energietoeslag en om hem meteen aan te vragen.


Is uw vermogen te hoog?

Heeft u geen recht op de Veenendaalpas omdat uw vermogen te hoog is? Ga dan naar Gezondverzekerd.nl om te zien of u recht heeft op de energietoeslag en om hem meteen aan te vragen.


Is uw inkomen te hoog?

Heeft u geen recht op de Veenendaalpas omdat uw inkomen te hoog is maar zijn uw energiekosten minimaal € 110,- per maand hoger dan vorig jaar? Stuur dan onderstaande gegevens naar ons op. Dan vertellen wij u of het zin heeft om een aanvraag te doen voor Individuele bijzondere bijstand bij de gemeente. U hoeft geen bewijsstukken mee te sturen:

  • Of u alleenstaand, samenwonend of alleenstaand ouder bent;
  • De hoogte van uw netto inkomen per maand;
  • De hoogte van uw vermogen;
  • Hoogte van uw laatste jaarafrekening van de energienota;
  • Hoogte van uw huidige maandbedrag aan uw energiemaatschappij.

U kunt deze gegevens mailen naar veenendaal@minimaregelingen.nl.


Bent u student?

Bent u jonger dan 30 jaar en heeft u recht op studiefinanciering? Dan heeft u geen recht op de energietoeslag. Een uitzondering hierop zijn studenten die een zelfstandige woonruimte hebben. Studenten met een zelfstandige woonruimte kunnen op Gezondverzekerd.nl zien of ze recht hebben op de energietoeslag en deze direct aanvragen.


Wilt u energie besparen?

Wilt u energie besparen maar weet u niet goed hoe? Kom dan eens langs bij onze energie-ambassadeurs in het Trefpunt. Zij geven u graag informatie over energiebesparende maatregelen en het opwekken van energie. De energie-ambassadeurs helpen u ook met praktische (kleine) tips hoe u energie kan besparen.

Adres

Passage 24 in Veenendaal
(naast achteringang HEMA)
trefpunt@veenendaal.nl

Openingstijden

Donderdag: 10:00 - 16:00
Vrijdag: 10:00 - 16:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00
Elke 1e donderdag van de maand: 19:00 - 21:00

Of kijk voor tips op geldfit.nl/energie


Heeft u betalingsproblemen?

Kunt u nu uw energierekening al niet meer betalen of heeft u al schulden? Neem dan contact op met het Budgetloket. Zij kunnen u helpen om uw financiën weer onder controle te krijgen. Zij zijn bereikbaar via (0318) 53 88 30 of via e-mail budgetloket@veenendaal.nl.